achtergrond

PROFESSIONEEL - METHODIEKEN - ONLINE

De laatste jaren is het aantal mannelijke sekswerkers en TG's die via het internet naar klanten zoekt explosief gestegen. Zowel op chatsites als op datingpagina's bieden steeds meer jongens en mannen en TG’s hun seksuele diensten aan. Niettegenstaande heel wat sekswerkers op een professionele manier hun beroep uitoefenen, werken ze vaak alleen en weet niemand waar ze mee bezig zijn. Ze hebben vaak geen netwerk waarbij ze ervaringen kunnen delen en informatie over klanten kunnen uitwisselen. Het is niet evident om werkervaringen met vrienden te delen. Op sekswerk ligt nog steeds een taboe. Ook de weg naar de hulpverlening is niet altijd even gemakkelijk te vinden. Deze vaak geïsoleerde situatie van sekswerkers verhoogt hun kwetsbaarheid.

Ons aanbod is erop gericht om sekswerkers de kans te geven dit isolement te doorbreken. We stellen onszelf op verschillende sites actief op en luisteren naar het verhaal, beantwoorden vragen en geven informatie. We werken risicobeperkend en proberen de weerbaarheid te vergroten. Veilig vrijen is een belangrijk aandachtspunt.

 

Boysproject ontwikkelde de website info4escorts die ook gebruikt wordt door andere leden van het BNMP.

 

Een voordeel is dat de medewerkers heel direct en zonder taboes met de gasten kunnen communiceren en informatie geven. Zowel gerichte vragen behandelen als een gewoon praatje zijn mogelijk en wisselen elkaar af.

Nadeel is echter dat er niet procesmatig kan gewerkt worden. Tevens komen de chatgesprekken voor medewerkers hard binnen en zijn vermoeiend. Exposure van beeld en taal kan soms leiden tot weerstand bij de medewerkers.

Bij een one-to-one-chat komt niet altijd een duidelijke en directe hulpvraag.

Daarnaast veroorzaken fakers tijdverlies en werken ze demotiverend voor de medewerkers.