achtergrond

PROFESSIONEEL - METHODIEKEN - M$M SCENE

Ons aanbod in het milieu baseren wij op de methodiek van het straathoekwerk. Dat betekent dat wij proberen contacten te leggen met onze doelgroep en een vertrouwensrelatie met hen op te bouwen. Zo krijgen wij zicht op hun situatie en hun omgeving, kunnen wij hen ondersteunen en ingaan op hun vragen. Waar mogelijk vormen wij de brug naar de maatschappelijke voorzieningen, waardoor onze doelgroep op een actieve manier de maatschappelijke voorzieningen leert kennen. Door samenwerking en belangenbehartiging proberen wij de maatschappelijke voorzieningen te beïnvloeden zodat er een betere en meer positieve aansluiting ontstaat tussen onze doelgroep en de voorzieningen.

 

Concreet streven wij ernaar om:

- contacten te leggen met onze doelgroep en een vertrouwensrelatie op te bouwen.

- aanwezig en aanspreekbaar te zijn in het milieu en informatieve vragen te beantwoorden (vb.: rond SOA, prostitutie, klanten, administratie, ...)

- het aanbod van Boysproject bekend te maken

- voeling te krijgen met de sfeer, bewegingen en veranderingen in het milieu en daarop in te spelen

- "safe sex" als basisgedachte op straat uit te dragen: we delen actief condooms en glijmiddel uit en promoten onze SOA-consultatie.

 

Wij bezoeken enkel plaatsen die op regelmatige basis bezocht kunnen worden en waar de gasten werken.
In tegenstelling tot de vrouwelijke prostituees zijn de gasten niet achter "ramen" te vinden. Uitzonderingen hierop zijn transseksuelen en travestieten in het Schipperskwartier.

 

Deze plaatsen zijn echter niet steeds veilig. Daarom zijn minstens twee medewerkers, waarvan één vaste, aanwezig tijdens het straathoekwerk. Als het om twee medewerksters gaat, gaan ze het Stadspark niet in.
Bij onveiligheidsgevoel wordt de plek onmiddellijk verlaten en zo nodig met elkaar en eventueel de teamverantwoordelijke overlegd.